over vlinder-villa

Hallo en welkom op mijn website.

Mijn naam is Jeanine, via deze weg wil ik graag iets meer over mezelf vertellen zodat je alvast een beetje kennis kan maken.

In 2008 ben ik getrouwd met een fantastische zorgzame man: Matthijs. Hij werkt als pleegzorgbegeleider in de jeugdzorg. In 2011 zijn wij de trotse ouders geworden van ons zoontje Indy. In 2013 mochten we ons tweede zoontje Mylo in ons gezin verwelkomen. We voelen ons enorm rijk en gezegend met ons gezonde gezin.

Er ging een nieuwe wereld voor me open toen ik moeder werd. De ontwikkeling die een kind doormaakt vind ik fascinerend. Een groot wonder dat een kind ineens de behoefte heeft om te gaan rollen, dat het gaat lopen, praten en eigen humor krijgt. Ik kan enorm genieten van elk stapje dat een kind in zijn of haar ontwikkeling maakt. Elk kind ontwikkelt zich op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo, dit had ik me voor het moederschap nooit beseft. Samen met mijn zoontje ging ik de wereld opnieuw ontdekken en anders bekijken. Een echte ontdekkingstocht....

Ik heb altijd als fotografe gewerkt. Ik ben een echte portretfotograaf, ik kijk graag naar mensen en leg het liefste vast wat er gebeurt als mensen met elkaar kletsen of lachen, of die trotse blik van een ouder naar het kind. Daarnaast heb ik altijd in de zorg gewerkt, aangezien ik het ook fijn vind om wat bij te dragen in onze maatschappij. Ik heb gewerkt in de zorg met mensen met een lichamelijke beperking. Ik heb hier veel geleerd wat wilskracht en een positieve houding kan betekenen in iemands leven. Als je lichamelijk beperkt bent, maar de wilskracht hebt om je niet te laten weerhouden hierdoor, gebeuren er prachtige dingen en kun je zoveel bereiken.

De combinatie van onregelmatig werken, mijn eigen bedrijf en het moederschap vond ik erg pittig en daarom heb ik besloten om te stoppen in de zorg. Ik zoek meer regelmaat en rust voor mijn gezin. Daarnaast reageerde Indy niet goed op het kinderdagverblijf, het was te druk voor hem. Toen hebben wij de keus gemaakt voor minder opvang en een gastouder in plaats van het kinderdagverblijf, hier reageerde hij heel goed op en hij werd weer het vrolijke jongetje met zelfvertrouwen. Sinds Indy 1 jaar is hebben we zelf regelmatig een oppaskindje in huis en ik merkte dat ik dit geweldig vind.  Dit is het begin geweest voor mij om zelf gastouder te worden. Samen spelen en de wereld ontdekken. Een foto van de twee jongens staat ook hierboven, de twee jongens maken samen muziek.

Ik ben me meer gaan verdiepen in de ontwikkeling van kinderen en hoe je ze een goede basis mee kunt geven. Ik merkte dat ik een verlangen kreeg om te werken met kinderen en meer thuis te zijn. Ik wil kinderen een plek geven waar ze mogen ervaren en ontdekken. Waar ze mogen ontwikkelen in hun eigen tempo en daarbij de aandacht en ruimte krijgen die ze nodig hebben. Zo is het idee voor Vlinder-Villa ontstaan. 

Indy is een ondernemend jongetje en daardoor ben ik een ondernemende moeder geworden. Dit hoop ik in mijn gastouderschap terug te laten komen. Uiteraard houd ik ook de rust en regelmaat in de gaten die kinderen nodig hebben, het is dus niet zo dat we de hele dag activiteiten doen. Wel bied ik elke dag minimaal een activiteit aan en deze activiteiten zullen divers zijn. Voor deze activiteiten maak ik gebruik van het voorschoolse educatieprogramma KiKi (kansen in kinderen). Al deze activiteiten zullen vormgegeven worden met een thema dat eens per vier weken wisselt. Activiteiten waar ik zelf van hou zijn; boekjes lezen, knutselen, muziek maken, zingen, dansen, zelf brood maken en in de moestuin aan de slag gaan. Wel houd ik goed in de gaten welke activiteit het meest aansluit bij het kind. De dag wordt ingedeeld met behulp van dagritmekaarten zodat het ook voor de kinderen duidelijk is hoe de dag eruit komt te zien. Wanneer het mogelijk is ga ik er ook graag op uit; lekker fietsen of naar de markt waar de oudere kinderen kunnen leren om zelf iets te kopen. Kinderen mogen bij mij veel zelf proberen en ik moedig ze daarbij aan zodat ze zelfvertrouwen krijgen als iets ze lukt en ik hoop dat ik ze elke dag een aantal keuzes kan geven zodat ze leren dat hun mening belangrijk is. 

Mijn ideaal: kindjes die vier jaar veel plezier hebben gehad een veilige plek hebben ervaren om te ontwikkelen en te groeien en vol vertrouwen aan hun schooltijd kunnen gaan beginnen. Dat lijkt me geweldig.....

Mijn werkdagen zijn maandag, dinsdag en woensdag.

Heb je nog meer vragen? Stel ze gerust. Mijn contactgegevens zijn te vinden via contact.